Blogin ajatuksena on seurata allekirjoittaneen matkoja palloilukokemuksien perässä. Kirjoituksissa annetaan ohjeita ja vinkkejä muille urheilumatkailusta kiinnostuneille.

tiistai 26. helmikuuta 2013

Määränpäänä Italian viheriöt

10 päivää, 5 ottelua, 5 Serie A:n  top 8 joukkueesta, 5 kaupunkia, 3 suurta stadionia, muutamia pienempiä, 1650 kilometriä autolla, noin 50 kilometriä kävelyä. Kaksi italian kielentaidotonta suomalaista jalkapallovalmentajaa ensimmäistä kertaa Italiassa. Eletyn elämäni hienoimpia kokemuksia.

Joulun alla vanhempien sohvalla loikoillessa ja soccerwayta seuraillessa syntyi veljen kanssa ajatus jalkapallomatkasta Italian viheriöille. Kummallakaan matkaan lähtijöistä ei ollut aikaisempaa kokemusta jalkapallo-otteluista Suomen ulkopuolella. Suttuisia streamejä ja suurempia pelejä on seurattu ravintoloissa useat vuodet, maksukanavia ei ole raaskittu hankkia. Euro-pelejä ja maajoukkueen esityksiä on nähty paikan päällä Suomessa muutamaan otteeseen.

Veljellä on suuri intohimo italialaiseen jalkapalloon ja mustavalkoisissa pelaavaan joukkueeseen, joten ensimmäisen jalkapallomatkakohteen valinta oli helppo. Ajankohdaksi valikoitui valmennuksista vapaa hiihtolomaviikko, ajatuksena oli nähdä mahdollisimman monta ottelua Serie A:ta, ja lisäksi muita mahdollisia jalkapallotapahtumia.

Hetken ottelukalenteria selattuamme löysimme runsaasti otteluita 10 päivän ohjelmaamme. Lähtöpäiväksi päätettiin perjantai 15.2.2013 ja paluupäiväksi 25.2.2013. Ohjelma sisälsi 550 kilometrin siirtymisen pääkaupunki Roomasta Milanoon. Matkan valmistelu saattoi alkaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti